Skip to Content
Queer kostuum voor Manneken Pis

Queer kostuum voor Manneken Pis

Manneken Pis krijgt een gloednieuwe outfit om de start van het Brusselse queer kunstfestival Q.ARTz te markeren. Het festival wordt georganiseerd door de mensen van The Belgian Pride en opent nu zaterdag 18 september en loopt tot 26 september. "The Belgian Pride vindt het een grote eer om voor Manneken Pis een nieuwe outfit te mogen ontwerpen", zegt Laurent Mallet, president van The Belgian Pride, die het initiatief nam voor het festival.

Brussel, 16 september 2021 - Het pakje is gecreëerd door Matteo Neri-Lindfors, beter bekend als Lion ascendant Connasse, een Brusselse designer. Het nieuwe LGBTQI+ kostuum voor Manneken Pis is vandaag te zien tot 18u in de Stoofstraat en vanaf morgen 17 september in GardeRobe Manneken Pis, Eikstraat 19. De queer outfit is een aanvulling op de officiële garderobe van Manneken Pis, die hij kan dragen wanneer hij op zijn unieke manier aandacht wil vragen voor LGBTQI+-rechten.


Creatie van Brusselse ontwerper

Manneken Pis miste nog een 100% queer outfit in zijn garderobe. Daarom besloot Q.ARTz die aan hem te schenken. De outfit is een creatie van de Brusselse ontwerper Lion ascendant Connasse.

"Mijn universum is gebouwd op de romantische en punk invloeden van mijn moeder, de theaterwereld van mijn vader en mijn persoonlijke fascinatie voor esoterie. Het is de combinatie van al deze elementen die je terugvindt in Manneken Pis zijn Q.ARTz outfit," legt ontwerper Lion ascendant Connasse uit.

De outfit vertelt op drie manieren een verhaal. Het is een kostuum, dat symbool staat voor succes in de patriarchale samenleving, maar aangepast werd als reactie op spot. Het wapenschild is een knipoog naar de punkbeweging. Lion ascendant Connasse: "Queer zijn is punk zijn, het is de door onze maatschappij opgelegde normen weigeren, het is jezelf trots tonen." De strepen tot slot verwijzen naar het idee van transgressie.

Alle informatie over het Q.ARTz festival hier

Jens Deleux Talking Birds

 

Over Belgian Pride

Belgian Pride
Kolenmarkt 42, Rue du Marché au Charbon
1000 Brussels