Skip to Content
Nieuwe datum voor The Belgian Pride is 29 augustus

Nieuwe datum voor The Belgian Pride is 29 augustus

Belgian Pride uitgesteld door coronavirus

Brussel, 20 maart — Het Belgian Pride Festival, dat normaal gezien zou plaatsvinden van 8 tot en met 24 mei, wordt uitgesteld omwille van het coronavirus. “In België beleven we momenteel een situatie die we sinds lang niet hebben meegemaakt en waarvan we hopen ze nooit meer te moeten meemaken. The Belgian Pride Festival brengt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers samen in Brussel. Dit kan en mag enkel in veilige en gezonde omstandigheden doorgaan. Omdat de organisatie van een Pride erg veel vraagt van zowel de organisatie, als van alle betrokkenen, hebben wij besloten om The Belgian Pride 2020 te laten plaatsvinden op 29 augustus”, zegt de organisatie The Belgian Pride vzw.

De organisatie neemt de beslissing samen met de drie LGBTI+ koepelorganisaties Arc-en-Ciel Wallonie, çavaria, RainbowHouse Brussels en de stad Brussel. 

“Het Belgian Pride Festival zal dit jaar in het teken van mentale en fysieke gezondheid staan. We smijten ons nu volop op de reorganisatie, zodat we iedereen in augustus kunnen verwelkomen op een volwaardige editie”, klinkt het bij The Belgian Pride vzw. 

Belgian Pride wenst de redenen te verduidelijken die ons ertoe gebracht hebben de datum van onze evenementen te herzien.

De huidige lock-down tot 4 april laat ons, noch onze partners toe om een evenement van de omvang van The Belgian Pride op een gecoördineerde manier voor te bereiden. Het is dan ook om logistieke en operationele redenen dat Pride, het aanvankelijk voor 23 mei geplande evenement, wil uitstellen. Een organisatie op 29 augustus zou de Pride, de vrijwilligers, de deelnemers en vooral de partners in staat stellen om zich te concentreren op de hervatting van hun respectievelijke activiteiten om dan, tijdens de zomermaanden, samen verder te gaan met de organisatie van deze 2020-editie.

Aan The Belgian Pride Parade nemen meer dan 80 groepen en organisaties deel. Alle deelnemers, partners en vrijwilligers zullen door de organisatie in de komende dagen verwittigd worden.

 

Annelies Boddez Talking Birds public relations

 

 

Over Belgian Pride

Belgian Pride
Kolenmarkt 42, Rue du Marché au Charbon
1000 Brussels